Ferjerederi ilagt millionbot av NVE

NVE mener Norled, som er et av landets største ferje- og hurtigbåtrederier, har brutt loven. Foto: Paul Kleiven / NTB
NVE mener Norled, som er et av landets største ferje- og hurtigbåtrederier, har brutt loven. Foto: Paul Kleiven / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rederiet Norled AS har mottatt et overtredelsesgebyr fra NVE på 2 millioner kroner for å ha bygget elektriske anlegg uten tillatelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et alvorlig brudd på energiloven å sette i gang bygging av elektriske anlegg uten tillatelse. Dette undergraver hele konsesjonsordningen og er noe vi vil slå hardt ned på framover, sier seksjonssjef Anne Johanne Kråkenes i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding på NVEs nettsider.

NVE mener Norled har brutt loven i forbindelse med byggingen av et ferjeladeanlegg ved Årvika ferjekai i Sande kommune i Møre og Romsdal som ble påbegynt før det forelå tillatelse fra NVE.

Dette ble oppdaget da NVE behandlet konsesjonssøknaden i mars 2022.

Tillatelsen ble gitt kort tid etter, men NVE varslet samtidig Norled om at hendelsen ville bli fulgt opp. Rederiet ble også ha blitt varslet om et mulig overtredelsesgebyr i september 2023.

Kommunikasjonssjef Cathrine Gjertsen i Norled bekrefter overfor NTB at de har mottatt vedtaket fra NVE og sier de nå vil gå gjennom og se nærmere på det. Gjertsen vil foreløpig ikke gi ytterligere kommentarer til saken.